Adidas lansează un nou model de pantofi sport fabricaţi dintr-un material care imită foarte bine pânza de păianjen. Materialul este mai uşor decât celelalte materiale sintetice pe care compania le folosea până în prezent, este mult mai rezistent, dar ceea ce contează şi mai mult - este 100% biodegradabil.

Nu este prima dată când cei de la Adidas se gândesc să crească vânzările, dar în acelaşi timp să facă şi un bine societăţii. Adidaşii Parley Shoes, apăruţi tot în gama celor de la Adidas, sunt 95% fabricaţi din plasticul reciclat din Ocean. Doar 7.000 de modele Parley Shoes au apărut pe piaţă anul acesta, urmând ca anul viitor să ofere spre vânzare mai multe exemplare.

Mergând dincolo de ideea de a folosi un material creat de om, care poate ajunge înapoi în pământ, cei de la Adidas vor să crească nivelul de rezistentă al încălţărilor.

„Ne-am gândit că trebuie să venim cu ceva nou, iar acest ceva, să aibă un puternic impact asupra lumii” a declarat directorul executiv în cadrul coferinţei care a avut loc la Parson School of Design din Manhattan.

Materialul este inspirat dintr-o pânză de păianjen. Firul materialului este creat folosind surse naturale din carbon, care sunt fermentate şi transformate într-o pulbere albă. Acest fir a fost deja folosit în medicină şi în produsele cosmetice.

Materialul 100% biodegradabil este şi vegan, spre deosebire de alte materiale folosite în confecţionarea încălţămintei, spre exemplu, pielea. Atunci când atingi materialul inovativ, este greu să faci diferenţa între acesta şi fibrele sintetice. Modelul este confecţionat pentru alergare, te ajută să te deplasezi cu uşurinţă, iar structura poroasă lasă piciorul să respire mult mai uşor.

Noul model va fi disponibil în 2017. Pentru moment nu se ştie nimic despre preţul acestora, dar poate va avea loc o lansare similară cu cea pe care Adidas a avut-o cu modelul Parley, oferind modelul în ediţie limitată, la un preţ mare, iar ulterior să ofere spre vânzare un număr mare de exemplare.

Digi 24