Compania de cosmetice AVON se retrage de pe piaţa din Franţa. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii companiei, care au anunţat închiderea operaţiunilor sale din Franţa până la sfârşitul lunii, ca parte a planului de reducere a costurilor, notează BBC.  

Subsidiara Avon de la Paris va onora numai comenzile preluate deja, neexistând certitudinea că reprezentanţii companiei, care are o vechime de peste 50 de ani pe piaţa din Franţa, vor reuşi să facă livrări după sfârşitul lunii octombrie.

În Paris, compania are aproximativ 120 de angajaţi, care sprijină activitatea celor 11.000 de reprezentanţi ce vizitează clienţii la domiciliu.

Costurile ridicate ale produselor, ratele de schimb nefavorabile şi dificultăţile pe pieţele sale cheie, cum ar fi Brazilia, SUA şi Rusia au continuat să afecteze Avon în 2012, când a raportat un declin semnificativ al profitului.

Estelle Croissant, angajat al Avon, a declarat pentru BBC că sindicatele acuză compania că nu a urmat în mod corect procedura de concediere a angajaţilor.

BBC mai scrie că purtătorul de cuvânt al AVON a refuzat să comenteze decizia de retragere de pe piaţa franceză.

În decembrie, Avon Products anunţa că va concedia aproximativ 1.500 de angajaţi în întreaga lume. Franţa nu este prima ţară din care se retrage această companie. Coreea de Sud şi Vietnam sunt şi ele pe lista ţărilor unde nu se vor mai distribui produsele acestei companii, ele fiind prevăzute în planul general de reducere a costurilor.

Avon, prezentă şi pe piaţa din România, estimează că desfiinţarea celor 1.500 de locuri de muncă va duce la economii de 80-90 milioane de dolari.