Fostul director general al ING Bank România Mişu Negriţoiu este propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a precizat că a discutat despre acest lucru cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi că împreună au convenit ca, având şi sprijinul în acest sens al Parlamentului, să fie asigurată o conducere "nepolitizată" a ASF.

Potrivit premierului, Mişu Negriţoiu urmează să fie audiat luni de către comisiile parlamentare de specialitate, iar marţi să fie votat în Parlament pentru această funcţie.

"Va primi mai puţini bani ca acum", a adăugat Ponta

Mişu Negriţoiu, 63 de ani, este economist, preşedinte al ING, a fost ministru de stat pentru coordonare, strategie şi reformă (1992-1993) şi a mai fost deputat în legislatura 1996-2000, însă şi-a dat demisia din Parlament în 1997. 
 
 Fostul preşedinte al ASF, Dan Radu Ruşanu, şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni, el fiind urmărit penal în dosarul „Carpatica“. În prezent, interimatul este asigurat de Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte al ASF.