Recuperatorii de creanţe care îi terorizează pe datornici ar putea primi o lovitură grea! Un proiect înregistrat la Parlament propune ca dobânzile pentru creditele înstrăinate de bănci să fie îngheţate la nivelul valabil la data preluării de către firma de recuperări creanţe, iar penalităţile să nu mai fie calculate. Dacă proiectul este votat în forma iniţială, atunci ar urma să se aplice inclusiv pentru creditele deja cesionate.
Iniţiatorul proiectului, deputatul independent Gabriela Anghel, spune că datornicii nu mai au niciun control asupra modului de calcul al ratelor, dacă banca vinde creanţa către recuperatori. Aşa apar abuzurile.

Astfel, potrivit proiectului depus la Parlament, pentru creanţele cesionate ar urma să fie aplicată dobânda de la data cesiunii, şi numai pentru suma restantă. Iniţiatoarea proiectului spune că ea însăşi a fost titulara unui contract cesionat, iar recuperatorii o ameninţau.
Proiectul prevede că, dacă sunt aprobate de Parlament şi intră în vigoare, noile norme se vor aplica inclusiv contractelor în derulare.