Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că a primit patru cereri de revendicare a premiilor la extragerea Loteriei bonurilor fiscale din luna iunie, nefiind astfel depăşit numărul maxim de premii stabilit de lege (cel mult 100 de premii), informează un comunicat de presă al MFP.

În urma extragerii au fost desemnate câştigătoare bonurile fiscale emise în data de 1 iunie, având valoarea de 509 lei. Valoarea unui premiu, rezultată ca urmare a împărţirii fondului lunar de premiere, în cuantum de 1.000.000 lei, la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termenul legal de 30 de zile de la data extragerii, este astfel de 250.000 lei, venit care se impozitează cu o cota de 16%.

Lista cu cele patru bonuri câştigătoare este publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice la următorul link: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/listacistigatori19iulie2015.pdf.

Ministerul Finanţelor Publice va plăti premiile în termenul prevăzut de lege, respectiv 60 de zile de la expirarea perioadei de revendicare, cel mai târziu în data de 17 octombrie 2015, după verificarea prealabila de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală, a autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse în vederea revendicării premiilor.

Duminică, 20 septembrie , va fi organizată extragerea bonurilor fiscale câştigătoare emise în perioada 1 — 31 august 2015. Fondul de premiere pentru extragerea lunară va fi 1.000.000 de lei, din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice anunţă că va organiza în luna decembrie 2015 o extragere ocazională cu prilejul sărbătorilor de iarnă, la care vor participa bonurile fiscale emise în perioada 1 septembrie — 31 noiembrie 2015.