Salariaţii pot primi de la angajatori o alocaţie individuală de hrană, sub forma tichetelor de masă. Valoarea unui asemenea tichete va creşte din această lună, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Varstnice nr. 1069/2015 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2015 a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 374 din 28 mai şi se aplică de la data publicării, informează avocatnet.ro.

Pentru S1 2015, începând din mai, valoarea unui tichet de masă creşte de la 9,35 lei la 9,41 lei.

Angajatorii au posibilitatea de a oferi salariaţilor, lunar, o alocaţie individuală de hrană sub forma tichetelor de masă, potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.

De asemenea, companiile pot oferi tichete de masă atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic. Tichetele clasice sunt distribuite în fiecare lună şi fiecare salariat poate primi un număr de tichete egal cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

În acelaşi timp, valoarea tichetelor de masă electronice este transferată în fiecare lună, corespunzător numărului de zile lucrătoare ale lunii pentru care se face transferul.

„Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate. Tichetele pot fi folosite pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare”, prevedere legea. Cei care folosesc mai multe tichete decât au voie riscă să plătească amenzi de 20-50 de lei.

Tichetele de masă pot fi utilizate în unităţile de alimentaţie publică, magazinele alimentare, cantinele-restaurant şi bufete.

La finalul fiecărei luni şi la încetarea CIM-ului, salariaţii au obligaţia să restituie angajatorului tichetele tipărite neutilizate sau valoarea tichetelor neutilizate, în cazul celor electronice.