OMV Petrom a luat un credit în valoare de un miliard de euro, de la un grup de 17 bănci din România şi din străinătate. Banii vor fi utilizaţi, dacă va fi cazul, pentru finanţarea operaţiunilor curente ale companiei. Prin acest credit, grupul petrolier va refinanţa un împrumut luat în 2011 şi, astfel, va cheltui mai puţin cu dobânzile. Banii trebuie returnaţi în decurs de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire a termenului pentru încă doi ani.

OMV Petrom înlocuieşte o linie de credit contractată în noiembrie 2011, care a însumat 930 de milioane euro, cu scadenţa în 2016 şi neutilizată, anunţă Mediafax.

„Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluţiile favorabile din prezent de pe pieţele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare”, a declarat într-un comunicat Andreas Matje, directorul financiar al OMV Petrom.

Digi 24