Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional organizat specializat  în comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de bani falşi. 

Infractorii au acţionat din luna noiembrie 2014, pe raza judeţului Timiş, folosind bancnote false de 50 de euro.

Membrii grupării ar fi furnizat bancnote falsificate unor persoane de încredere care, la rândul lor, le-ar fi pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul altor persoane.

Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-ar fi permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate, în diferite modalităţi: prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme; prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde membrii grupării au invocat  faptul că au asupra lor numai bancnote euro apelând la comercianţi pentru a le accepta plata în valută; prin schimburi valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus; prin plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate.

Digi 24