Acordarea voucherelor de vacanţă se va proroga doar până la 1 iulie, iar din această dată fiecare bugetar va primi câte un astfel de voucher care va avea valoarea unui salariu minim net garantat, de 1.450 lei, a declarat, miercuri, preşedintele Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, după discuţiile avute în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finanţelor.
Cele două părţi au discutat despre parametrii macroeconomici ai bugetului pe 2017.
”În problema voucherelor de vacanţă, nu se va proroga decât până la 1 iulie, de la 1 iulie se va aplica un voucher de vacanţă pentru fiecare bugetar în valoarea salariului minim garantat în plată de 1.450 de lei”, a spus Hossu.
Preşedintele „Cartel Alfa” a subliniat că pentru sectorul bugetar s-a confirmat garantarea acoperirii creşterilor salariale, conform actelor normative date până acum.
Hossu a precizat că, la discuţiile purtate marţi noapte, au fost corectate anumite probleme legate de alocări suplimentare de fonduri pentru salarii.
”Pentru Compania Naţională a Uraniului este prevăzută alocarea de la Rezervele Statului de 91 de milioane de lei, pentru cei de la Salvaţi pe Mare sunt bani alocaţi de la Ministrul Transporturilor pentru alinierea salariilor lor, conform Legii 250, la cei de la intervenţi speciale”, a declarat liderul sindical.
În plus, cheltuielile din învăţământ au fost mutate la nivelul administraţiilor locale, cărora li s-au transferat în mod special 10 miliarde de lei pentru acoperirea creşterilor salariale.
Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă publicat luni de Ministerul Finanţelor, Guvernul nu va acorda bugetarilor nici în 2017 bonuri de masă, tichete de vacanţă sau tichete-cadou şi nu va plăti orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere.
"Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensii, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017" de 17,264 miliarde lei, prevede proiectul de act normativ.
În 15 decembrie 2016, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a menţinut, pentru primele două luni din 2017, unele măsuri aprobate şi în anii precedenţi, respectiv neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi menţinerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizaţiilor de care beneficiază unele categorii de persoane.
"În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, instituţiile şi autorităţile publice (...), nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora. În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 instituţiile şi autorităţile publice (...) nu acordă tichete cadou, prime de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora", se prevedea în actul normativ.
Proiectul publicat luni prevede prelungirea acestor măsuri până la finalul acestui an, inclusiv a neplăţii orelor suplimentare.
Programul de guvernare al PSD prevedea că toţi bugetarii "vor beneficia anual, începând cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an", care va putea fi utilizat doar în România.
Însă guvernul susţine că este obligat să amâne în continuare acordarea acestor drepturi pentru bugetari din cauza constrângerilor bugetare.
"Având în vedere necesitatea elaborării legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, neadoptarea în regim de urgenţă a măsurilor propuse prin prezentul proiect de act normativ ar genera un impact asupra deficitului bugetului general consolidat de 6,37% din PIB în anul 2017, ceea ce presupune un deficit bugetar în 2017 de 9,33% din PIB", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Acordarea voucherelor de vacanţă se va proroga doar până la 1 iulie
25 ianuarie 2017
(558 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Carrefour deschide magazine în sate şi în oraşele mici.Unul dintre magazine este la Mizil
(3 iunie 2014)
1302 vizualizări
Miliardarii lumii păstrează banii în numerar, de teama riscurilor
(24 septembrie 2014)
67 vizualizări
Clienţii care au cumpărat aceste produse de la IKEA trebuie să le returneze de urgenţă: ''Există riscul de şoc electric''
(17 martie 2016)
626 vizualizări
România a rămas în urmă cu proiectele din fonduri europene. Gradul de absorbţie e de 60%
(23 decembrie 2015)
79 vizualizări
Judeţele Maramureş, Cluj şi Alba au înregistrat cea mai rapidă creşterea economică în 2016, în timp ce Călăraşi, Brăila şi Gorj au avansat cel mai puţin
(29 mai 2017)
426 vizualizări
Rafinăria Petrotel-Lukoil anunţă că a încetat activitatea până la soluţionarea contestaţiei depuse
(7 octombrie 2014)
438 vizualizări
Ratele pentru Prima Casă la garsoniere şi locuinţe cu 2 camere, cu peste 20% mai mici decât chiriile
(19 noiembrie 2014)
113 vizualizări
12 materiale audio-video de tip podcast, produse de Asociaţia GO-AHEAD, sunt disponibile cetăţenilor judeţului Prahova în vederea familiarizării acestora cu conceptele de cetăţenie activă şi digitală
(19 mai 2023)
87 vizualizări
Ministrul Muncii a anunţat data la care intră în plată pensiile recalculate
(4 decembrie 2018)
188 vizualizări
România - China: Proiecte agricole şi investiţii în zootehnie
(7 iunie 2014)
84 vizualizări
Aproape 1.300 de femei au devenit babysitter cu atestat
(28 septembrie 2013)
143 vizualizări
PSD Ploieşti cere reducerea chiriilor pentru terasele amplasate în oraş!
(21 mai 2020)
266 vizualizări
Nuclearelectrica analizează achiziţia operaţiunilor Enel în România
(19 septembrie 2014)
62 vizualizări
Economia a crescut cu 1,9% în al treilea trimestru faţă de trimestrul II şi cu 2,8% pe primele 9 luni
(14 noiembrie 2014)
70 vizualizări
Preţul cafelei va creşte semnificativ
(8 septembrie 2016)
402 vizualizări
Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, îşi închide singura fabrică din România.
(11 ianuarie 2019)
249 vizualizări
Băncile vor fi testate în privinţa vulnerabilităţii la atacurile hackerilor
(23 aprilie 2014)
110 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Crăciunul pe rit vechi, tradiţii şi obiceiuri. De ce Naşterea Domnului este sărbătorită în două luni diferite
Publicat la data de 8 ianuarie 2025
-
Revelionul pe stil vechi. Tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou pe stil vechi
Publicat la data de 13 ianuarie 2025
-
2025 vine cu surprize la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 14 ianuarie 2025
-
Analiza SWOT: o metodă mai neobişnuită în plasarea de Pariuri sportive
Publicat la data de 15 ianuarie 2025