Grupul german Allianz SE este principalul reasigurator pentru avionul de pasageri aparţinând Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit, joi, la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk, unde se desfăşoară lupte între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, transmite Bloomberg.

Valoarea aeronavei Boeing 777, care avea la bord 295 de persoane, este de aproximativ 97,3 milioane de dolari, a anunţat brokerul londonez de asigurări Aon Plc, potrivit Agerpres.

De asemenea, Atrium Underwriting Group Ltd acoperă pagubele în cazul în care se dovedeşte că accidentul este legat de terorism.

"Ca principal reasigurator al Malaysia Airlines pentru aeronavă şi acoperirea pagubelor, Allianz Global Corporate & Specialty îşi menţine sprijinul complet şi rapid acordat clienţilor companiei. Este mult prea devreme să comentăm informaţiile referitoare la tragicul accident în timp ce încă se confirmă detaliile, cu excepţia exprimării celor mai profunde condoleanţe către toţi cei afectaţi de acest accident", a afirmat Jacqueline M. Maher, purtător de cuvânt al Allianz.

Cel mai mare asigurator european, Allianz SE, este prezent şi pe piaţa din România.