Producătorul chinez Qoros, care a intrat pe piaţa europeană cu modelul 3 Sedan, ar putea testa apele segmentului premium cu o berlină de clasă mare care ar urma să concureze cu Audi A6, BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class, scrie Promotor.

Brandul chinez Qoros a intrat în cărţile de istorie odată cu lansarea modelului 3 Sedan, care a devenit prima maşină produsă de o marcă internaţională cu sediul în China ce a obţinut cinci stele la testele de impact desfăşurate de Euro NCAP.

Acum, chinezii se gândesc să exploreze teritoriul premium al maşinilor de dimensiuni mari prin intermediul conceptului Qoros 9 Sedan, creat de un tânăr designer numit Jihoon Seo care studiază la Şcoala de artă şi design de la Universitatea din Coventry, Marea Britanie, şi care a şi-a făcut stagiul de practică la birourile Qoros din Shanghai.

Proiectul a fost sponsorizat de Qoros şi supervizat chiar de şeful departamentului de design al mărcii, Gert Volker Hildebrand, care a spune despre Jihoon Seo că „este un tânăr designer foarte talentat şi a fost o plăcere să particip în acest proiect pentru a-l ajuta în primele faze ale carierei sale”.

Deocamdată, prototipul nu a luat fiinţă ca o maşină adevărată, ci este doar în faza de proiect digital, însă este foarte interesant de văzut cum vor continua cei de la Qoros această idee şi dacă vor alege să scoată pe piaţă un rival pentru mărcile germane consacrate.

Sursa: Promotor