Mercedes-Benz a aplicat o restilizare serioasă în gama CLS. Aceasta include o parte frontală nouă, sisteme multimedia actualizate, motorizări mai eficiente şi o transmisie automată cu nouă trepte.

Mercedes-Benz CLS, modelul care a inventat segmentul coupe-urilor cu patru uşi, a primit o restilizare pentru cea de-a doua generaţie a sa. Facelift-ul va debuta la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi vine cu blocuri optice cu LED-uri şi o nouă grafică, o grilă frontală cu un format diferit, pachete de opţionale noi pentru a mări posibilităţile de personalizare, motorizări mai performante şi mai eficiente, un sistem multimedia actualizat şi o transmisie automată cu nouă trepte. Toate motoarele din gamă respectă normele Euro6, iar gama are şi un motor diesel de 2.1 litri în cazul versiunii entry-level. Vârful gamei standard se numeşte CLS400 şi are un motor V6 twin-turbo de 3.0 litri în locul unităţii aspirate de 3,5 litri. Cea mai puternică motorizare îi aparţine în continuare lui CLS63 AMG, un V8 twin-turbo de 5.5 litri, oferit şi în compania unui pachet de performanţă, care ajunge să livreze 585 CP în această versiune.

Noile blocuri optice ale lui CLS prezintă tehnologia MultiBeam LED, care integrează 24 de LED-uri individuale care pot fi direcţionate într-o zonă specifică, în funcţie de analizele realizate de senzorii de la bord şi de camera montată în parbriz. Respectivele LED-uri au 255 de niveluri ale intensităţii luminii, iar reglarea acestora este refăcută de 100 de ori pe secundă. Facelift-ul aduce schimbări şi în habitaclul lui CLS, modelul german primind noi texturi, un ecran cu diagonala de 20,3 centimetri şi un volan redesenat.

Transmisia automată 9G-Tronic, cu nouă trepte, va fi disponibilă pentru motorizările care echipează versiunile CLS 220 BlueTEC, 250 BlueTEC, 350 BlueTEC şi CLS 500. În comparaţie cu unitatea pe care o înlocuieşte, 7G-Tronic, aceasta este mai rapidă şi oferă un consum de carburant mai redus. Dacă tot suntem la capitolul rapiditate, CLS facelift beneficiază de un sistem multimedia îmbunătăţit, care aduce posibilitatea de instala aplicaţii dedicate şi include navigaţie 3D, pe lângă deja-clasicul Bluetooth, oferit acum cu HD Voice, un sistem care asigură un nivel superior de calitate a redării convorbirilor.

Sursa: Automarket.ro