Un automobil sport - un model alb Ferrari Testarossa din 1986 -, condus de actorii care au interpretat personajele "Sonny" Crockett şi Ricardo "Rico" Tubbs în serialul poliţist "Miami Vice" din anii '80, a fost scos la licitaţie, pe eBay, contra sumei de 1,75 milioane de dolari.

Potrivit Reuters, automobilul este disponibil pe site-ul de licitaţii online eBay până pe 7 ianuarie şi a fost scos la vânzare de patronii unui magazin de piese auto din Florida. Ei au achiziţionat vehiculul în 2012 de la un colecţionar care îl cumpărase direct de la studiourile Universal, în anul 1991.

"Maşina a stat într-un garaj, în care a rămas ascunsă vreme de aproape 30 de ani", a declarat Peter Lima, actualul proprietar.

Vehiculul a parcurs o distanţă de 25.750 de kilometri în timpul filmărilor de la "Miami Vice" şi are inclus în bordul său un telefon mobil Motorola, care a apărut şi în celebrul serial TV.

Pe parcursul filmărilor de la acest serial, care a fost difuzat de postul NBC timp de cinci sezoane, între 1984 şi 1989, producătorii au folosit mai multe automobile, inclusiv o replică a unui model Ferrari, pentru scenele turnate pe bulevardele principale din Miami. Atunci când Enzo Ferrari, fondatorul grupului, a aflat că producătorii foloseau o replică a modelelor companiei italiene, a cerut studiourilor Universal să folosească maşini originale.

Astfel, producătorii serialului "Miami Vice" au cumpărat două modele Ferrari Testarossa cu motoare de 12 cilindri, de culoare neagră, pe care le-au vopsit apoi în alb.

Celălalt model, identic cu cel scos la licitaţie pe eBay, este deţinut în prezent de un colecţionar din Florida, care l-a expus deja într-un bazar din Miami.

"Miami Vice" i-a avut în rolurile principale pe actorii Don Johnson şi Philip Michael Thomas şi a devenit un serial cult, contribuind la promovarea culturii new wave.