La doi ani după lansarea sa pe piaţa europeană, modelul Mitsubishi Outlander, aparţinând segmentului SUV, se bucură de un facelift aplicat variantelor sale pe benzină şi motorină, potrivit Mitsubishi Motors. În România, versiunea facelift a modelului Outlander este disponibilă la vânzare începând cu luna aprilie 2014. Acest model este expus in premiera in Romania la Salonul Auto Moto din Bucuresti, in perioada 2 – 6 aprilie, la standul Tiriac Auto.

Modelul Outlander, ajuns la cea de-a 3-a generaţie, a fost construit pe baza trăsăturilor ce au asigurat succesul predecesorilor săi în perioada 2001-2007 şi 2007-2012.

Varianta actuală a modelului Outlander a inaugurat, de asemenea, o nouă eră pentru Mitsubishi Motors Corporation, mulţumită caroseriei multifuncţionale, concepută atât pentru echiparea cu motor termic convenţional, cât şi pentru varianta PHEV, lansată în Europa, începând cu octombrie 2013.

Subliniind intenţia designerilor japonezi de a scoate în evidenţă modelul, print-un look mai impunător, noua culoare roşu metalizat (Orient red), aleasă ca fiind culoarea de prezentare a Outlander-ului facelift în 2014, accentuează noile trăsături ale modelului.

Imbunătăţirile sunt prezente în special în partea frontală a maşinii, cu grila superioară nouă cu aspect inedit, formată din două bare stilate cu aspect tridimensional, conferindu-i modelului un plus de atractivitate.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru ornamentul de sub despărţitorul negru satinat, dintre cele două grile inferioare frontale, ce oferă o zona mult mai mare pentru pătrunderea aerului, acesta distingându-se datorită nuanţei de argintiu satinat. Pe ambele părţi, proiectoarele de ceaţă, sunt încadrate acum într-o carcasă sofisticată, negru satinat, ce se incheie cu un inel cromat.

Aceeaşi imbunătăţire vizuală are loc şi la nivelul părţii din spate a modelului, datorită noului scut argintiu satinat tipic unui SUV, precum şi datorită combinaţiei lămpilor cu LED. În partea centrală, barele longitudinale de culoare argintiu satinat, conferă un efect vizual de alungire a maşinii, în timp ce profilele arcuite negre din jurul roţilor precum şi noile jante de aliaj de 18”, în două culori, scot mai mult în evidenţă flancurile laterale

Proiectat pentru călătoriile de familie, pe distanţe lungi, Outlander rămâne un autovehicul sigur şi confortabil, beneficiind însă de îmbunătăţiri şi modernizări ale suspensiei şi cutiei de viteze CVT.

Întrunind reglementările UE, modelul Outlander 2014 este, de asemenea, echipat cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (Tire Pressure Monitoring System – TPMS), precum şi cu indicator de schimbare eficientă a treptelor de viteză (GSI), acesta din urmă reprezentând un stimulent pentru şofer, pentru a schimba vitezele, cu scopul de a reduce consumul de combustibil şi emisiile de CO2.

Sursa: autostiri.ro