O şoferiţă româncă, în vârstă de 22 de ani, alături de colegul ei de echipaj şi angajatorul lor, au fost amendaţi cu 34.000 de euro după ce tânăra a fost oprită pe o autostradă din Danemarca de poliţie.

Autorităţile au descoperit mai multe nereguli. Tânăra conducea un tir care nu avea taxa de drum plătită. În plus, atât românca, cât şi colegul ei de echipaj, tot un român, în vârstă de 32 de ani, nu respectaseră regulile privind numărul maxim de ore de condus şi obligaţia de a se odihni. De asemenea, amândoi au condus de mai multe ori fără cardul de şofer.

Cei doi şoferi şi-au recunoscut greşeala şi au plătit amenda a doua zi. Sancţiunea totală a fost acoperită de cei doi şoferi, cât şi de angajatorul lor. Totodată, ei au primit interdicţie pentru şase luni de a mai conduce tiruri în Danemarca.

Nu vom permite ca siguranţa drumurilor daneze să fie compromisă de şoferi şi de companii de transport care încalcă regulile. Aceste camioane prezintă un risc ridicat dacă şoferul nu are odihnă necesară, motiv pentru care continuăm să ne menţinem aplicarea strictă a sancţiunilor”, a declarat un reprezentant al poliţiei daneze.

Cei doi au mai fost sancţionaţi în trecut şi în altă ţară europeană, tot pentru aceleaşi nereguli, amenda precedentă fiind de 7.000 de euro.