Site-ul auto-bild.ro prezintă cazul controversat al unui şofer care a oprit să alimenteze pe DN1, la o benzinărie din Ciolpani.

Alertat de zgomotul ciudat, şoferul a sesizat rapid că în loc de motorină pompa scotea... aburi! Mai mult, în tot acest timp contorul electronic înregistra o alimentare constantă cu combustibil, ca şi cum totul ar fi fost în regulă!

Deşi afişajul electronic indică o alimentare constantă cu combustibil, pe filmare se vede clar cum pistolul eliberează doar aburi. În 20 de secunde, volumul de pe ecran creşte de la 12,25 litri la 13,58 litri, deşi acest lucru nu s-a întâmplat în realitate. În acest timp, 8 lei s-au dus pe apa sâmbetei.

Bărbatul a scos telefonul şi a filmat propria risipă de bani, iar clipul s-a viralizat rapid pe reţelele de socializare. Oameni care s-au mai lovit de astfel de probleme au intervenit în dezbatere şi au oferit primele explicaţii.

Clipul video s-a viralizat în Social Media, iar internauţii au venit cu explicaţii în secţiunea de comentarii.

Astfel de cazuri se întâmplă când bazinul este gol. Se cunoaşte că bazinul este gol pentru că se eliberează şi gazele acumulate în el de la benzină sau motorină şi pompa trage aer şi gazele din bazin”, scrie un utilizator pe Facebook.

Au fost alimentate bazinele de combustibil, de aceea scoate aer. Am păţit şi eu în Rompetrol, angajaţii amabili, au dat banii înapoi… trebuie doar să anunţati în aceste situaţii”, spune alt internaut.

Problema a apărut deoarece sistemul de recuperare vapori s-a defectat. În momentul alimentării bazinelor de benzină, gazul ar trebui să se întoarcă în cisternă. La motorină aerul din rezervoare trece prin alt sistem de evacuare cu nişte filtre şi sonde. Dacă acest sistem se înfundă, aerul din rezervor este împins în pistoalele de la pompe şi apare această problemă”, explică altul.



 

https://www.facebook.com/497627923657565/videos/370117080314770/