Pregătirea maşinii pentru sezonul rece nu presupune doar montarea cauciucurilor de iarnă şi cumpărarea unei raclete şi a unei perii. E nevoie de mult mai mult, mai ales dacă şoferii circulă în timp ce în vigoare sunt coduri de ninsori şi viscol.

După ce îşi deszăpezesc maşina, şoferii trebuie să verifice dacă în portbagaj au toate ustensilele care ne pot fi de mare folos pe timp de iarnă.


Trebuie să avem un bidon de rezervă, cu lichid pentru parbriz. Un set de lanţuri. O lopată, un set de mănuşi, o perie de deszăpezit. Trebuie verificate şi anvelopele dacă sunt umflate

Iar lista poate continua: saci cu materiale antiderapante, spray-uri pentru dezgheţarea geamurilor şi a încuietorilor de portiere, cabluri pentru remorcare. Indicat este să avem la îndemână şi o lanternă, în eventualitatea unei pene de cauciuc noaptea.

În cazul în care aţi rămas înzăpeziţi trebuie să vă păstraţi calmul şi este indicat să aveţi o lopată al cărei preţ mediu ajunge la 50 de lei. În cazul în care nu aveţi o lopată, recomandat este ca plan de rezervă să aveţi lanţuri pentru cauciucuri al căror preţ mediu ajunge la 100 de lei.