Toyota Motor va rechema alte 1,7 milioane de vehicule la nivel mondial, din cauza posibilelor defecţiuni ale dispozitivelor de umflare a airbag-urilor Takata, în cadrul unei campanii multi-anuale la nivelul industriei auto, care a început în 2016, transmite Reuters.

 

Producătorii auto au adăugat în rechemări aproximativ 10 milioane de dispozitive de umflare a airbag-urilor în Statele Unite, la cea mai mare campanie de rechemări din istorie.

 

Săptămâna trecută, Ford Motor a anunţat că va rechema 953.000 de vehicule la nivel mondial din cauza airbag-urilpr Takata. Anterior, au fost rechemate 37 de milioane de vehicule din Statele Unite, cu 50 de milioane de dispozitive de umflare a airbag-urilor, urmând să mai fie înlocuite 16,7 milioane de dispozitive.

 

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ruperii dispozitivelor de umflare a airbag-urilor, 15 dintre aceste cazuri fiind în Statele Unite.

 

Noua rechemare efectuată de Toyota include vehicule fabricate în perioada 2010-2015 şi include 1,3 milioane de vehicule din Statele Unite.

 

La nivel mondial, au avut loc peste 290 de răniri asociate dispozitivelor de umflare a airbag-urilor Takata, care prezintă risc de explozie şi răspândire de schije metalice în interiorul vehiculelor. În total, 19 producători auto recheamă la nivel mondial 100 de milioane de dispozitive de umflare a airbag-urilor.

 

 

 

Sursa: www.news.ro