Când vine vorba de zăpada de pe maşină, datul jos al acesteia poate deveni rapid un chin, însă dacă ştii ce ai de făcut, poţi să treci repede peste problema asta.

Iarna pare că a venit mai devreme anul acesta. Deja ne confruntăm cu prima zăpadă mai serioasă în Bucureşti, iar aceasta deja începe să facă probleme în oraş. Probabil că nu ai nevoie de încă o problemă pe listă, aşa că ar trebui să ştii cum dai zăpada jos de pe maşină cât mai rapid.

Majoritatea celor care aleg să îşi deszăpezească maşinile folosesc pentru îndepărtarea stratului de nea un făraş de plastic sau o perie. Sau ambele accesorii în acelaşi timp. Pentru cei mai leneşi sau mai grijulii şoferi, există o alternativă. Astfel, dotat cu îndemânare şi o suflantă de frunze, orice şofer doritor poate da jos zăpada de pe maşină în doar câteva minute.

Este vorba despre acel utilaj folosit în grădină toamna, cu ajutorul căruia oricine poate aspira sau sufla frunzele căzute pe pământ. Sigur, iarna nu mai sunt frunze, aşa că dispozitivul poate fi folosit la operaţiuni ceva mai necesare.

Un astfel de dispozitiv are preţuri cuprinse între 100 şi 1.000 de lei în magazinele online din România. Firesc, îl alegi în funcţie de nevoie şi de sarcinile la care îl vei folosi. Dacă iarna alegi să dai zăpada de pe maşină, s-ar putea ca vara să nu ai prea multe frunze de împrăştiat.

Cea mai bună parte la folosirea unei suflante de frunze e că nu mai zgârii vopseaua. Astfel, maşina va fi conservată mai mult timp.