Românii ar putea fi puşi în situaţia de a-şi cumpăra o singură maşină second hand la doi ani. Aşa prevede un proiect de lege întocmit de PSD, anunţă profit.ro.

Potrivit sursei citate, autovehiculele din străinătate vor fi comercializate doar de către firme, în timp ce persoanele fizice nu vor putea cumpăra mai mult de un astfel de automobil într-o perioadă de doi ani.

„Dacă ar fi adoptate, interdicţiile cu impact asupra dreptului de proprietate şi a posibilităţii de a dispune de patrimoniul personal ar fi mult mai dure decât reglementările prin care şi Guvernul vrea să descurajeze, dar la nivel fiscal, prin taxe mai mari, persoanele care cumpără mai multe maşini vechi din străinătate şi le vând în România fără să plătească impozit”, arată sursa citată. Se doreşte o colectare mai eficientă a impozitelor

Autori ai legii sunt 41 de deputaţi PSD. Aceştia susţin, în expunerea de motive, că au în vedere o colectare mai eficientă a impozitelor la bugetul de stat şi eliminarea operaţiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziţionate în spaţiul intracomunitar şi revândute în România.

„Astfel de prevederi au însă şanse mici să fie acceptate de către Comisia Europeană. Acestea ar putea fi văzute ca o limitare a drepturilor individuale ale cetăţenilor”, notează sursa citată.