In urma unui summit al marilor producatori auto, Volkswagen a decis sa ofere subventii importante celor care doresc sa isi schimbe masinile vechi. Sunt vizate in special modelele diesel, pentru care se ofera un discount de 10.000 de euro daca proprietarii decid sa le schimbe.

Evident, oferta se adreseaza masinilor vechi, care polueaza foarte mult. In plus, Volkswagen ofera stimulente cuprinse între 1.000 şi 2.380 de euro pentru cei care vor să cumpere maşini hibrid sau electrice.

Şi celelalte branduri din grup, inclusiv Porsche, Audi, Skoda şi Seat, vor veni cu propriile stimulente, pentru încurajarea achiziţiei de maşini electrice. Un purtător de cuvânt al producătorului german a declarat pentru BBC că oferta, care este deocamdata valabila doar in Germania, ar putea fi extinsă şi in Marea Britanie, relateaza incont.ro.

Volkswagen a venit cu acest plan săptămâna trecută, după un summit important la care au participat politicieni si cei mai mari producători auto din Germania, între care şi BMW, Daimler şi Opel.

Oferta va fi valabilă până la finalul anului, prin urmare se asteapta o crestere semnificativa in vanzarile auto.