Rovinieta şi taxa de pod de la Feteşti pot fi plătite în prezent şi prin intermediul aplicaţiei de mobil e-rovinieta.ro, a anunţat miercuri Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor.

Autostrada Soarelui (A2) este principalul drum care face legătura între Bucureşti şi staţiunile de pe litoral. În timpul verii, devine unul dintre cele mai aglomerate şosele din România.

Compania Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-a sfătuit recent pe şoferi să nu stea la cozile formate la benzinării şi la staţia de taxare de la Feteşti şi să plătească a doua zi până în ora 23.59, în condiţiile în care se formează cozi la orele de vârf.

Aplicaţia de mobil, dezvoltată de UNTRR, poate fi descărcată gratuit din Google Play şi Apple Store. Odată ce rovinieta a fost plătită, clienţii primesc confirmare de livrare prin SMS şi email, iar pentru rovinietele de peste 30 zile cumpărătorii sunt avertizaţi din timp de data de expirare, potrivit UNTRR.

”Rovinieta poate fi comandată la orice oră, 24/7, şi poate fi plătită cu cardul online, prin iTransfer (ordin de plată cu confirmare şi emitere instant de la BCR sau Banca Transilvania) sau prin ordin de plată tradiţional la orice bancă (emiterea va fi efectuată după confirmarea sumelor în cont)”, se arată în comunicat.

Trecerile de pod de la Feteşti – Cernavodă pot fi achitate anticipat sau după ce şoferii au trecut de staţiile de taxare, dar până la ora 23:59 a zilei următoare efectuării trecerii.