Hyundai a făcut publice primele informaţii şi imagini cu noua generaţie a modelului i30. Compacta sud-coreeană va debuta la Paris şi va fi disponibilă cu trei motoare pe benzină şi trei dieseluri.

Caracterizată de oficialii companiei drept „o maşină pentru toată lumea”, noua generaţie i30 va oferi o evoluţie a actualului limbaj de design semnat de sud-coreeni, mizând pe „linii fluide naturale, suprafeţe rafinate şi pe un corp sculptat care creează o apariţie atemporală”, spune Peter Schreyer, directorul de design al Grupului Hyundai.

Un detaliu important care debutează pe i30 este aşa-numita „grilă-cascadă”. Ea va fi introdusă treptat în toată gama, de la micul i10, până la SUV-ul Santa Fe, scrie Automarket.ro.

Noul Hyundai i30 are o lungime de 4340 mm, o lăţime de 1795 mm, o înălţime de 1455 mm şi un ampatament de 2650 mm. Asta înseamnă că este mai lung şi mai lat decât precursorul său. Ampatamentul rămâne la fel, garantând suficient spaţiu pentru cinci pasageri.

Portbagajul oferă 395 de litri în configuraţia standard şi 1301 litri atunci când scaunele sunt rabatate.

Cei care preferă benzina vor primi un motor aspirat de 1.4 litri şi 100 de cai putere, dar şi noua unitate din valul downsizing-ului, de numai un litru şi 120 de cai putere. Cel mai puternic motor pe benzină va fi un agregat de 1.4 litri turbo T-GDI cu 140 de cai putere şi 242 de Nm.

Singurul motor diesel, CRDi-ul de 1.6 litri, va fi oferit în trei versiuni de putere: 95, 110 şi 136 de cai putere.

Dieselul în versiunea de 110 cai putere şi benzinarul de 140 de cai vor putea fi comandate împreună cu o cutie automată cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte.

În versiunea standard, compacta va fi echipată cu un sistem multimedia şi ecran de 5 inch. Versiunile de top vor primi un ecran de 8 inch, de asemenea cu funcţie tactilă.

Hyundai i30 va ajunge pe pieţele din Europa în primăvara anului 2017. Tot atunci se va dezvălui şi versiunea de performanţă, Hyundai i30 N, echipată cu un motor de 260 de cai putere.