BMW a dat publicităţii primele imagini cu noua seria 4 cabrio, care va fi lansată în Europa şi Statele Unite anul viitor, după ce va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles, de luna viitoare. Nu a fost avansat niciun preţ pentru acest model, dar se preconizează că va începe de la 10.000 de euro. Noul Seria 4 va înlocui modelele coupe şi cabrio de la Seria 3, noul 4 este mai lat şi cu un ampatament mai larg, faţă de predecesorul. Din designul autoturismului, nu lipseşte grila cu cei doi rinichi specific mărcii, patru faruri rotunde şi admisii generoase de aer în partea frontală.

Hard-topul compus din trei părţi este izolat fonic, are lumini de plafonieră, iar portbagajul încă mai poate primi bagaje consistente chiar şi cu plafonul rabatat. Plafonul se deschide şi închide în 20 de secunde la o viteză de maximum 17 km/h.

Pentru piaţa europeană, BMW oferă acest model cu două motoare pe benzină , unul în 4 cilindrii de 2 litri cu turbină şi un propulsor de 3 litri V-6 cu turbină. Există şi un diesel de 2 litri şi în 4 cilindri. Toate cele trei propulsoare vor fi cuplate cu o transmisie automată cu 8 viteze pentru a trasmita forţa către puntea spate. Transmisia integral este opţională pe 428i, alături de un schimbător cu padele pe volan.

BMW oferă 3 versiuni de interior plus un pachet M Sport, care permite clienţilor să-şi personalizeze interiorul şi exteriorul maşinii dorite.

Modalităţile de condus sunt presetate iar şoferul îşi va putea regla suspensia şi forţa demarajului conform propriului stil: sportiv, confortabil. Cele două variante Sport şi Sport Plus oferă şoferului un vehicul mult mai sensibil la comenzi, dar şi mult mai nervos.

O altă caracteristică este reprezentată de sistemul activ de asistenţă a conducerii care-l avertizează pe şofer asupra unei potenţial risc de coliziune cu pietonii. Un sistem de siguranţă îl va avertiza pe şofer la schimbarea benzilor de mers şi dacă se află o altă maşină în unghiul mort.