Piaţa RCA din România, aşa cum arată astăzi, este cu 20 de ani în urma celei germane, acolo lucrurile fiind mai „aşezate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

„Piaţa de RCA se bazează foarte mult pe dezvoltarea pieţei de tranzacţii pe bază de date, pe informaţii de piaţă, pe maturizarea pieţei. În România nu sunt evaluate suficient. România, aşa cum arată piaţa astăzi, este o piaţă în dezvoltare, e diferenţă de 20 de ani de piaţa Germaniei. Acolo lucrurile sunt mult mai aşezate. Operaţional, ei sunt mult mai stabili”, a spus Negriţoiu.

El este de părere că nu ar trebui să mai crească primele RCA în perioada următoare, aşa cum s-a întâmplat în 2015 şi în primul trimestru din acest an.

„Suntem destul de stabili, nu ar trebui să mai avem creşteri de prime aşa cum am avut anul trecut sau în primul trimestru al anului 2016 şi încercăm să dezvoltăm sistemele de operaţionalizare, de colectare de date, de procesare de date şi informare. Sunt lucruri pe care societăţile nu pot să le facă din sistem pentru că nu sunt suficient de dezvoltate”, a mai afirmat oficialul ASF.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)