Audi a dezvăluit noul Audi Q2 la Geneva International Motor Show. SUV-ul compact este un vehicul de tip urban pentru uzul de zi cu zi şi pentru recreere. Acesta beneficiază de un design uşor diferit de restul gamei Q a mărcii germane, iar alura solidă este completată cu un nivel ridicat de funcţionalitate. Sistemele de conectivitate, divertisment, informaţii şi asistenţă sunt la nivel de clasă full-size.

Noul Q2, cel mai mic SUV din gama Audi urmează să fie şi cel mai ieftin membru al familiei Q, oferind motorizări şi dimensiuni care îl plasează în concurenţă cu Mini Countryman şi Jeep Renegade.

Cel mai tânăr membru al mărcii Audi este cu 20 de centimetri mai scurt decât Q3 (4,2 metri), însă pasagerii dispun de un spaţiu cu doar 0,3 centimetri faţă de fratele său mai mare. 

Versiunea de bază vine echipată cu motor 1.0 Turbo cu trei cilindri de 115 CP şi o greutate de 1.205 kilograme. Cu toate acestea, portbagajul noului Q2 este unul demn de o clasă superioară: 405 litri, adică aproximativ cât cel al lui Audi A3.

Pasionaţii de motorizări diesel pot opta pentru un propulsor 1.6 TDI de 115 CP, sau pentru un 2.0 TDI în două versiuni de putere: 150 şi 190 CP. Motoarele de doi litri, atât benzină, cât şi diesel, pot fi cuplate la o transmisie automată S-Tronic cu şapte trepte. Bineînţeles, va fi disponibil şi sistemul de tracţiune integrala quattro.

Digi 24