După ce a fost prezentată în pieţele din Asia, cea mai nouă generaţie a utilitarei japoneze Nissan Navara îşi trage sufletul pentru lansarea în Europa

Noua generaţie Nissan Navara va fi lansată oficial pe pieţele de pe Bătrânul Continent la Salonul Auto Frankfurt 2015 din luna septembrie. Acolo, pick-upul nipon îşi va etala noul motor diesel de 2,3 litri disponibil în două variante de putere – 160 CP şi 190 CP.

În ceea ce priveşte transmisiile, noua Navara va fi disponibilă cu o cutie manuală cu şase trepte sau, opţional, cu o automată cu şapte rapoarte. Totodată, rămân pe masă variantele 4x2 şi 4x4, precum şi tipurile de caroserie Double Cab şi King Cab.

Nissan Navara Double Cab (cabină dublă) a primit o suspensie nouă pentru puntea din spate, cu arcuri elicoidale, care înlocuieşte sistemul cu arcuri cu foi folosit pe precedenta generaţie. În schimb, Navara King Cab păstrează arcurile cu foi, însă acum sunt mai uşoare ca înainte.

Interiorul e identic cu cel al variantei asiatice, ceea ce înseamnă că primeşti, printre altele, şi sistemul de infotainment cu ecran tactil folosit pe modele ca X-Trail şi Qashqai. Totodată, sistemele de siguranţă ce pot fi montate pe noua generaţie a utilitarei includ frânarea de urgenţă, camera video cu vedere la 360 de grade, asistentul la plecarea din rampă (HSA) şi controlul coborârii în pantă (HDC).

La capitolul capacităţi de încărcare, Nissan Navara NP300 stă bine în toată gama, toate variantele depăşind valoarea de 1.000 kg, în vreme ce capacitatea de remorcare este de 3,5 tone. Şi dacă vrei neapărat să ştii cât de mare este bena, îţi spun că cea de pe varianta Double Cab măsoară 1.578 mm lungime (cu 67 mm mai mult decât generaţia anterioară), iar cea de pe King Cab are 1.788 mm lungime.