Cea mai mică masina electrică ar putea încăpea într-o geantă! Japonezii tocmai au inventat cel mai cool skateboard posibil, scrie site-ul Yoda.ro

Mijlocul de transport nou-inventat se numeste WalkCar, e pe baterii şi incape într-o geanta de laptop. Acesta este răspunsul unui inginer la hoverboard-ul lăudat atât de mult în ultima vreme de Lexus.

Noul mijloc de transport are cam aceeaşi dimensiune cu a unui laptop şi se misca la fel ca un Segway. Îţi poti schimba direcţia în functie de cum îţi distribui greutatea de pe un picior pe altul. Ca si în cazul unui skateboard, e nevoie probabil de ceva talent şi timp până să inveti să îţi ţii echilibrul pe el.

Intreg corpul mini-skateboardului electric e facut din aluminiu, iar cele patru roti sunt alimentate de baterii LitiuIon. Desi WalkCar arată şi se mişcă incredibil, inventatorul său nu a suflat o vorbă şi despre autonomie. Speranţa este ca bateriile sa ţină totusi mai mult de 100 de metri.

WalkCar poate urca pante cu înclinaţie mare, se poate descurca foarte usor printre obstacole şi poate împinge un carucior cu rotile. Nici gropile sau terenul denivelat nu îi pun mari probleme.

Deşi doar in stadiul de cioncept, WalkCar va putea fi disponibil de anul viitor, din primavara. Inventatorul Kuniako Saito vrea sa înceapa o campanie de crowdfunding pe Kickstarter.

Cei care vor face precomenzi pentru skate-ul electric îl vor putea cumpăra pentru 100.000 de yeni, sau 733 de euro.