Audi vrea să facă economii de aproximativ 10 miliarde de euro pentru a crea un buget de dezvoltare a maşinilor electrice, până în 2022. Potrivit Autonews.com, în 2018, Audi va lansa un SUV complet electric. Iar următoarea maşină electrică este deja în dezvoltare şi va fi prezentată în 2019.

Tot mai mulţi producători de maşini şi-au arătat intenţia de a dezvolta mai multe maşini electrice. Grupul Volvo Cars a anunţat că din 2019 vor lansa doar maşini electrice sau hibride.

Cinci noi modele, care vor fi lansate de grup în perioada 2019 – 2021, vor fi integral electrice.

Una dintre cele mai importante ştiri din piaţa auto vine de la Tesla. Compania americană a precizat că a primit deja 500.000 de precomenzi pentru Model 3, care ar urma să transforme brandul de lux în unul adresat publicului larg, interesat de conservarea mediului şi folosirea automobilelor electrice.

Model 3 va avea o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare şi un preţ de pornire de 35.000 de dolari, mai puţin de jumătate faţă de precedentele modele.

„Scopul nostru nu a fost niciodată producerea de maşini scumpe. Am vrut să facem maşini pe care oricine să le poată cumpăra. Dacă încerci să faci ceva diferit pe plan global, trebuie să faci maşini pe care oamenii să şi le poată permite”, a spus fondatorul şi directorul general al Tesla, Elon Musk.

Acesta se aşteaptă la şase luni foarte dificile până la consolidarea producţiei Model 3. Musk vrea să fie produse lunar 20.000 de automobile Model 3 până în decembrie, la fabrica din Fremont (California), iar obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de maşini electrice în 2018 şi apoi un milion în 2020.