Ce-aţi spune de o maşinuţă de jucărie mai scumpă decât originalul după care a fost realizată macheta?

Un inginer şi în acelaşi timp bijutier german, Robert Gülpen, a realizat o bijuterie pe roţi în miniatură. Este vorba despre o replică a modelului Lamborghini Aventador LP 700-4, din aur curat! 500 de grame de aur se găsesc în caroseria modelului de jucarie, realizat la scara 1:8 faţă de modelul original. Pe lângă acest metal preţios maşina mai este prevăzută cu câteva mii de diamante, e adevărat, de mici dimensiuni. Spre exemplu, nu mai puţin de 700 de diamante sunt puse pe fiecare scaun, 700 după numele modelului.

Pentru Gülpen această provocare nu a fost o premieră, compania lui producând machete auto din aur, argint şi platină de 12 ani. Acest model este însă maximul de până acum în ceea ce priveşte valoarea acestei jucarii. Maşina de jucărie este de vânzare, la preţul de 7,9 milioane de dolari. Cumparatorul are şi posibilitatea achiziţionării, la preţul de 8,6 milioane de dolari a pachetului complet: maşinuţa de jucărie plus maşina adevarată, şi aceasta placată cu aur!

Un al doilea exemplar produs de acelaşi Robert Gülpen va fi scos la licitaţie într-o acţiune care se va desfăşura în Emiratele Arabe Unite, iar preţul de pornire pentru acest al doilea exemplar este de 15 milioane de dolari.

SURSA: http://asara.ro