Audi va prezenta la Salonul de la Frankfurt noul A8, mai uşor, cu propulsoare mai puternice şi cu un sistem nou de asistare. În plus, modelul va beneficia de tehnologia Matrix LED pentru sistemul de iluminare.

Noul A8 cu motor de 3 litri TFSI cântăreşte 1,8 tone, în timp ce caroseria aproape în întregime din aluminiu cântăreşte doar 231 kg.

Lungimea, ampatamentul şi înălţimea sunt neschimbate pentru modelele obişnuite, în timp ce A8L va fi cu 13 cm mai lung.

Modificările în design includ o grilă mult mai expresivă şi o capotă schimbată. Farurile sunt mai înguste, oferind un aspect mai agresiv decât la modelul precedent.

Tehnologia Matrix LED din faruri oferă posibilitatea reglării automate sau individuale a intensităţii luminii. De asemenea farurile au funcţia inteligentă de urmărire a virajelor.

Constructorul german oferă pentru acest model, două propulsoare pe benzină (3.0 TFSI V-6 310 CP şi un V8 cu două turbine de 4.0 litri TFSI şi 435 CP) şi două Diesel (3.0 TDI cu 258CP şi 4,2 TDI de 385 CP). Pentru piaţa din Statele Unite, noul A8 ar putea fi echipat şi cu puternicul motor de 6,3 ltiri W12 care dezvoltă 500 CP. Acesta din urmă, va avea un consum rezonabil în ciuda cilinderii impresionate, de doar 11,7 litri/100 km şi asta datorită tehnologiei care dezactivează funcţionarea a 6 cilindiri la viteze mici.

Cel mai performant propulsor este considerat 3.0 TDI care consumă doar 5,9 litri/100 km.

Toate modelele A8 sunt echipate cu o transmisie automată Tiptronic cu 8 trepte şi cu sistemul Quattro de tracţiune integrală. Audi mai oferă opţional un diferenţial sport pentru puntea spate, distribuind forţa între axele spate atât cât este necesar.

Interiorul oferă opţional ventilaţie şi masaj pentru scaunele din faţă. Versiunea L a modelului are o consolă centrală învelită în piele. Un sistem de climatizare pe patru zone va asigura un confort termic pentru pasageri.

Noul Audi A8 va intra la vânzare din noiembrie, în Germania. Preţul unui astfel de model porneşte de la 74.500 de euro.