Skoda a anunţat că va oferi tracţiune integrală şi pe varianta liftback, cu cinci uşi, a actualului Octavia. Ea va fi alăturată unui motor pe benzină, dar şi altor trei dieseluri extrem de populare şi în România. Skoda a înţeles că pentru a cuceri publicul european trebuie să ofere o gamă extrem de diversificată. Cehii au urmat exemplul tutorelui Volkswagen şi au anunţat recent că vor oferi tracţiune integrală şi pentru varianta liftback, cu cinci uşi, a actualului Skoda Octavia. Până acum, propulsia ambelor axe era posibilă doar în cazul variantei break.

Noul Octavia sedan 4x4 este oferit alături de patru motorizări, dintre care trei dieseluri şi o singură unitate pe benzină. Este vorba despre acelaşi sistem de tracţiune integrală regăsit şi pe Octavia Combi, un Haldex de a cincea generaţie, cu diferenţial electronic EDL oferit în standard.

Sistemul a fost conceput pentru a livra puterea punţii faţă, însă la cel mai mic semn de pierdere a aderenţei transmite cuplul către roata potrivită.

Gama de motorizări disponibile

Lista motoarelor diesel disponibile cu tracţiune integrală este deschisă de 1.6 TDI de 105 cai putere, care consumă 4.5 litri şi promite să ajungă la 100 de km/h în 11.5 secunde şi 191 km/h.

El este urmat de dieselul 2.0 TDI de 150 de cai, cu un consum de 4.7 litri/100 de km şi emisii de 122 g/km. Performanţele se îmbunătăţesc substanţial, cu o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 8.6 secunde şi o viteză maximă de 215 km/h.

Pentru cei care vor alege motorizarea 2.0 TDI de 184 de cai, consumul va urca la 4.9 litri, însă sprintul de la 0 la 100 de km/h se va face în doar 7.1 secunde.

În cazul singurei motorizări pe benzină, motorul 1.8 TSI de 180 de cai putere, asociat unei cutii automate DSG, consumul alături de tracţiunea integrală ajunge la 6.7 litri, iar sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în doar 7.4 secunde.

Sursa: Automarket.ro