Conceptul Kia GT a fost prezentat drept o posibilă variantă pentru un model de serie coupe cu patru uşi. Se pare că marca din Coreea este decisă şi o variantă de serie este deja în pregătire şi va fi lansată pe piaţa nord-americană. KIA GT Concept a fost prezentat în anul 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt. O idee îndrăzneaţă cu forme agresive, acest concept propunea un posibil model de serie coupe cu patru uşi. La acea vreme a rămas doar un concept, dar numele Kia GT a reapărut ca viitor model de serie. Conform jurnaliştilor de la Edmunds, Kia va produce în serie acest coupe cu patru portiere şi va intra în competiţie directă cu modele Audi A7, BMW Seria 5 GT sau Porsche Panamera.

Dacă versiunea de serie Kia GT va păstra caracteristicile conceptului prezentat în 2011, atunci vom avea un coupe cu patru uşi propulsat de un motor V6 de 3.3 litri şi 390 CP şi tracţiune spate. Puterea va fi transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte. Acesta ar trebui să fie lansat pe piaţa din Statele Unite la finalul anului 2016. Informaţia a fost confirmată de către oficialii grupului Kia la Salonul Auto de la Paris. 

Kia GT vrea să atragă clienţii ce caută o imagine sportivă şi va împrospăta gama de modele pentru piaţa americană, acolo unde Kia oferă şi modele de dimensiuni mari: Cadenza şi K900.

Deşi iniţial acest model va fi lansat în America de Nord, ulterior va fi oferit şi în Europa alături de o motorizare diesel. De asemenea, portierele spate cu deschidere inversă folosite pentru conceptul din 2011 nu vor ajunge, cel mai probabil, pe modelul de serie. 

Sursa: Automarket.ro