Jaguar a anunţat că noul XE va avea un diesel entry-level care dezvoltă 163 de cai putere şi poate oferi un consum de numai 3.7 litri/100 de kilometri. Noua generaţie Jaguar XE a fost prezentată cu mare fast luna aceasta, în mijlocul Londrei, ca un adevărat succes al industriei locale. Informaţiile publicate atunci nu au fost însă foarte detaliate, motiv pentru care Jaguar continuă să ne ţină în priză cu noi detalii despre XE.

Cele mai noi informaţii se referă la noua gamă de motorizări diesel şi benzină, botezată de constructorul britanic Ingenium. Ea va include şi cel mai economic diesel din istoria Jaguar, o unitate de 2.0 litri, cu patru cilindri, care beneficiază de control variabil al valvelor şi alte tehnologii care fac posibile respectarea regulilor de poluare Euro 6.

Agregatul va fi oferit în două versiuni de putere. Cea de bază, care este şi cea mai eficientă, oferă 163 de cai putere şi 380 de Nm. Ea garantează un consum mediu de 3,7 litri şi o rată a emisiilor de numai 99 g/km. Cea de-a doua versiune va oferi 180 de cai putere şi un cuplu motor de 430 Nm.

Gama Ingenium va include şi un motor pe benzină de 2.0 litri, a cărui resurse nu sunt momentan cunoscute. Vârful de gamă va fi ascuns sub versiunea XE-S şi va beneficia de un motor V6 turbo de 3.0 litri, capabil să ofere 340 de cai şi 450 de Nm.

Sursa: Automarket.ro