Lefurile angajaţilor la stat ar putea creşte cu aproximativ 4%, de la 1 ianuarie 2014, a anunţat ministrul Bugetului, Liviu Voinea. În plus, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că Guvernul ia în calcul majorarea salariilor mici şi îngheţarea celor mari.
"La nivel de intenţie se doreşte creşterea anvelopei totale de salarii, anul viitor, dar undeva în jurul ratei inflaţiei. E o variantă de lucru, nu e o decizie luată", a declarat Liviu Voinea, ministrul Bugetului.

Şi ministrul Muncii a anunţat că Guvernul ia în calcul pentru anul viitor creşterea salariilor mici, dar îngheţarea lefurilor mari din sistemul public. "Creşterile care se vor face şi vor fi aprobate prin buget se vor da în special pentru salariile mici. E vorba de salarii mici cum au profesorii, cum au medicii rezidenţi, cum au funcţionarii publici, care au salarii de 1.200", a precizat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Ministrul Bugetului a explicat că decizia împărţirii banilor va fi luată în toamna acestui an, când Guvernul va pregăti şi bugetul pentru anul 2014.
Guvernul va negocia aceste propuneri cu FMI, în baza noului acord care urmează să fie semnat.