Întârzierile finalizării lucrărilor demarate pe fonduri europene au dus Ploieştiul într-o situaţie delicată. Întârzierile s-au datorat în anumite cazuri unor cauze obiective (greşeli de proiectare, lucrări neprevăzute, etc), dar şi nepliceperii sau delăsării. Bugetul din acest an al Ploieştiului a devenit astfel unul sărac, care nu va permite prea multe investiţii noi.

 În ce priveşte vinovăţiile, acestea par să fie împărţite între constructori, diriginţi de şantier, responsabili de lucrări şi servicii de specialitate ale administraţiei locale.

Reprezentanţii administraţiei municipale sunt decişi să demareze un audit pentru a se constata cu exactitate cine se face vinovat de aceste întârzieri, care au creat neplăceri mari Ploieştiului. Iniţiativa este susţinută de toate grupurile politice prezente în Consiliul Local. În momentul în care auditul va fi gata, vinovaţii vor putea fi chemaţi în judecată, atât în civil, cât şi în penal,

Liderul consilieriloc social democraţi, avocatul George Botez consideră că nu este normal ca administraţia să plătească pentru ceea ce au făcut alţii prost.

“Voi face toate demersurile pentru ca Ploieştiul să nu fie nevoit să plătească pentru greşelile altora”, a declarat social democratul George Botez.

SURSA: faptdivers.ro