Doi ploieşteni cu iniţiativă s-au apucat să demonteze mai repede accesoriile liniilor de tramvai, în centrul oraşului, mai ales că muncitorii întârzie să vină la lucru.

Pe strada George Coşbuc, în spatele Pieţei Centrale, doi tineri înarmaţi cu un târnăcop şi un lighean de plastic fixat pe un căruţ, încercau să demonteze platbandele de oţel care mărgineau şinele de tramvai. Şinele fuseseră deja demontate de constructor. Operaţiunea se desfăşura sub privirile şoferilor de pe utilaje şi a trecătorilor. Deşi zona pieţei este intens patrulată de echipaje ale Poliţiei Municipiului ori Poliţiei Locale, nimeni nu era în acel moment în apropiere, iar tinerii nici nu păreau să se sinchisească de asta.

Chiar dacă nu este vorba de o infracţiune, dacă cei doi căutători de metale s-ar accidenta ori ar răni din greşeală vreun trecător în cursul acestei operaţiuni, răspunderea ar reveni firmei constructoare - administratorul firmei, diriginte de şantier, şef de echipă - deoarece nu şi-a delimitat spaţiul de lucru.