Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi-au prezentat raportul de activitate în cadrul colegiului prefectural, punctând o serie de deficienţe clasice în sistemul sanitar, care persistă de mai mulţi ani.
Inspectorii DSP au efectuat 359 de controale la unităţile de acordare a asistenţei medicale primare (cabinetele medicilor de familie). Aceştia au constatat nerespectarea normelor igienico – sanitare, necompletarea sau completarea incorectă a unor rubrici în registrele de evidenţă a bolnavilor cronici, de tratamente, de evidenţă a gravidelor şi de vizite la domiciliu, dotarea incompletă a truselor de urgenţă, necesare la deplasarea la domiciliul pacienţilor.
În cazul deficienţelor constatate în cadrul unităţilor sanitare, Spitalul Judeţean de Urgenţă apare în toate categoriile.
DSP a efectuat anul trecut 214 controale la nivelul unităţilor sanitare publice şi private, constatând că nu se asigură stare igienico-sanitară corespunzătoare la nivelul unor pavilioane (pereţi, uşi, plafoane, pavimente) şi spălătorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Boli Infecţioase Ploieşti, Spitalul Pediatrie Ploieşti, Spitalul Municipal Ploieşti-secţia oncologie, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Orăşenesc Sinaia, Spitalul Orăşenesc Mizil, Spitalul Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Pneumoftiziologie Drajna, Spitalul Pneumoftiziologie Floreşti.
Mobilierul din dotare este parţial vechi, uzat, în special noptierele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Boli Pulmonare Breaza şi Spitalul Pneumoftiziologie Floreşti.
Au fost descoperite instalaţii sanitare şi obiecte sanitare vechi şi uzate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul de Pediatrie Ploieşti, Spitalul Boli Pulmonare Breaza şi Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti.
DSP a mai constatat că nu se asigură circuite funcţionale pentru blocurile alimentare la sediul TBC al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
Pentru neconformităţile depistate au fost recomandate măsuri, stabilindu-se termene clare de remediere în acest sens, iar la expirarea termenelor acordate s-au efectuat recontroale. Au fost aplicate 24 avertismente şi amenzi în valoare 30.400 lei, o suspendare de activitate la nivelul unităţilor sanitare cu paturi, iar în celelalte unităţi sanitare fără paturi 61 avertismente şi amenzi în valoare de 83.900 lei.