Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a fost trecută din coordonarea secretarului general al Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus în prezent de Liviu Dragnea, adevăratul administrator al ţării.

Transferul a fost decis de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. Actul normativ mai prevede că membrii CA şi directorul general sunt numiţi şi revocaţi din funcţie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltării.

Paradoxul face că în 2012, în prima şedină a Guvernului USL, Inspectoratul de stat în Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltării, condus până atunci de Elena Udrea (din partea PDL) în subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmând atunci că cele două structuri au fost trecute anterior la minister „mai mult pe criterii personale“ decât funcţionale.

Iată că Ponta face aceeaşi mişcare în virtutea „interesului de stat“ pentru a întări autoritatea lui Dragnea, cunoscut printre miniştrii drept adevăratul şef al guvernului.