Proiectul de hotărâre privind numirea temporară a lui Alexandru Bocioacă în funcţia de director al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova nu a mai fost discutat de către Consiliul Judeţean. Acesta va fi numit totuşi şef interimar al instituţiei  prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean, în timp ce vor fi demarate demersurile de organizare a concursului de ocupare a postului de director.

Preşedintele CJ, Mircea Cosma, a precizat că în virtutea prevederilor noi legi 20/2014 care modifică legea administraţiei publice, poate delega o parte din atribuţii pe o perioadă determinată către anumite persoane din administraţie. Ceea ce urmează să facă şi în cazul DGASPC.

„A fost promulgată Legea 20/2014 care certifică dreptul preşedintelui de consiliu judeţean sau al primarului de a delega mai multe atribuţii decât erau prevăzute în legea 215 (Legea 215/2001) şi către mai multe persoane, astfel încât responsabilitatea să crească pentru fiecare om din administraţie şi care îndeplineşte anumite funcţii. Totodată, pentru obligaţii specifice, se poate duce responsabilitatea inclusiv la persoana din compartimentul respectiv. Prin această chestiune s-au rezolvat două din marile probleme pe care le-am ridicat la fiecare întâlnire ale UNCJR-ului (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România). În privinţa situaţiei de DGASPC nu am alte persoane cu funcţii de conducere acolo. Aş putea să fac apel la cineva din afară care nu cunoaşte totuşi activitatea specifică a instituţiei sau până la organizarea concursului care durează 90 de zile, să-i dăm lui Bocioacă să gestioneze activitatea. Până la urmă nu se schimbă nici organigrama, nu aprobă nici investiţii ci doar gestionează activitatea cum a făcut-o şi până acum. El trebuie să vegheze la buna desfăşurare a activităţii. Postul de conducere se scoate la concurs aşa cum s-a procedat la Spitalul Judeţean“, a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

După plecarea lui Alexandru Băloi de la conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Prahova, interimatul a fost preluat de către Alexandru Bocioacă, directorul adjunct al instituţiei. Măsura a fost luată de conducerea Consiliului Judeţean, după ce Alexandru Băloi a câştigat concursul de manager al Spitalului Judeţean.

Consiliul Judeţean va trebui să organizeze concurs pentru ocuparea funcţiei de director al DGASPC. Postul a rămas vacant, după ce în luna mai a anului trecut, directorul titular al instituţiei, Vasilica Florea, a fost eliberat din funcţie de conducerea CJ.