Anunţul privind încetarea existenţei alianţei Uniunea Social Liberală a creat nelinişte în cadrul Consiliului Local Ploieşti. Până la acest moment nu a fost discutată eventualitatea constituirii unei noi majorităţi politice în consiliu, repartizarea mandatelor de consilieri fiind aproximativ egală între partidele importante.

Astfel, PDL are 10 locuri de consilieri, PNL are 7 reprezentanţi în consiliu, PSD are 6 consilieri, PPDD are 3, iar PC are un consilier. Cum nici în PDL lucrurile nu sunt clare, consilierul Costin Horghidan fiind suspectat că a „tras” cu administraţia Bădescu din cauza unui vot dat în problema majorării tarifului la apă, fapt ce i-a adus excluderea din partid, este greu de ştiut ce se va întâmpla, următoarele zile fiind extrem de ”fierbinţi”. În mod practic, orice variantă este posibilă, inclusiv constituirea unei noi majorităţi care să-l trimită pe Iulian Bădescu în postura de primar „în opoziţie”.

Contactat telefonic, avocatul George Botez, liderul consilierilor liberali din Consiliul Local Ploiesti, ne-a declarat : „Aşa cum se ştie, conducerea centrală a PNL a lăsat la aprecierea fiecărei filiale judeţene şi a organizaţiilor locale PNL să constituie ce majoritate vor considera de cuviinţă. Liberalii din Consiliul Local Ploiesti vor urma o linie consecventă, aceea de a sprijini orice iniţiativă a primarului Bădescu, în masura în care aceste iniţiative se vor circumscrie legii şi vor servi interesului ploieştenilor, aşa cum am făcut şi până acum.

La putere sau în opoziţie în consiliul local, vom urmări aceste deziderate şi vom continua să dăm dovadă de responsabilitate politică. Primarul Bădescu şi-a câştigat mandatul la Ploieşti, în  mod practic, cu voturile liberalilor, fapt de care este conştient. A fost, la momentul iunie 2012, opţiunea noastră pe care ne-o asumăm în continuare. Vrem politici constructive, eficiente şi profesioniste, îndreptate în favoarea cetăţeanului. În măsura în care vom aprecia că sunt derapaje de la aceste politici, ne vom exprima punctul de vedere în mod clar şi neechivoc.”