În timp ce unii primari din judeţ se chinuie să mai facă rost de bani pentru asfaltarea unui drum ori reparaţia unei şcoli, alţii anulează construcţia unui centru SMURD pentru a face un centru de afaceri, pentru câteva evenimente de protocol.
Câteva localităţi prahovene şi-au reconsiderat priorităţile pentru investiţiile dedicate dezvoltării comunelor şi au notificat Consiliul Judeţean că vor să cheltuie banii alocaţi de forul judeţean în alte scopuri.
De exemplu, primăria din Aluniş trebuia să primească suma de 200.000 de lei pentru construcţia unui centru medical, dar acum a solicitat distribuirea unei părţi din această sumă (180.000 lei) pentru asfaltarea drumurilor de pe teritoriul comunei. Astfel că, primarul şi consiliul local al comunei au ajuns la conluzia că pentru centrul medical sunt suficienţi 20.000 de lei.
Primăria Comarnic este exemplul cel mai bun de „eficienţă“ administrativă. Astfel că, deşi erau alocaţi 250.000 de lei pentru amenajări rutiere pentru siguranţa traficului dar şi pentru construirea unui centru SMURD, necesar pentru numeroasele accidente petrecute pe DN1, conducerea primăriei a considerat că este mai bine să direcţioneze aceşti bani pentru construirea unui centru de afaceri.
Bărcăneştiul este ceva mai realist şi primarul solicită direcţionarea banilor de la la lucrarea de lărgire a DN1 B, centura de est - 370.000 de lei – pentru mutarea reţelelor de gaze, electrice dar şi pentru mutarea gardului grupului şcolar agricol Bărcăneşti. Modificarea a fost dictată de faptul că lucrările de lărgire a benzilor pe DN1 B vor fi suportate de către CNADNR.
Alte două comune se chinuie să direcţioneze cum pot mai bine, sumele, mici de altfel, pentru nevoile reale ale comunităţii.
La Izvoarele, primăria a cerut să redirecţioneze suma de 40.000 de lei , de la reabilitarea unei conducte de de apă, către reparaţia unui pod pietonal peste pârâul Drajna.
Primăria din Tomşani vrea să o lase mai uşor cu extinderea reţelei de apă, la care oricum nu se racordează nimeni din localitate (aproape toţi locuitorii au câte o fântână în curte), şi să direcţioneze banii o parte din totalul de 60.000 lei pentru proiectare şi montare de generatoare electrice la sediul primăriei şi la şcoala gimnazială din comună (15.000 lei) şi proiectare şi extindere dar li reparaţii capitale la şcoala cu clasele I-VIII din satul Loloiasca (10.000 lei). Diferenţa de 35.000 de lei rămâne totuşi pentru ambiţiile CJ, alimentarea cu apă.