Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ cu unanimitate de voturi, propunerea legislativă de modificare a Legii 47/1992 de funcţionare a Curţii Constituţionale a României (CCR) care prevede reintroducerea dispoziţiilor privind suspendarea judecării cauzei, aflată pe rolul instanţelor de drept comun, pe perioada soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate. Anterior, Direcţia Legislaţie a CSM a apreciat că nu se justifică avizarea favorabilă a propunerii legislative.

În 18 noiembrie 2013, secretarul general al Parlamentului a înaintat CSM, spre avizare, propunerea legislativă a unor deputaţi UDMR pentru modificarea şi completarea Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Una dintre modificări vizează suspendarea ope legis a judecării cauzei pe perioada soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate, însă Direcţia Legislaţie consideră că aceasta nu este întemeiată, în primul rând din perspectiva istoricului dispoziţiilor.

Prin aceeaşi lege s-a introdus, corelativ, un nou caz de revizuire a hotărârilor atât în materie civilă, cât şi în materie penală.