Mascaţii au descins joi dimineaţă la patru adrese din Dâmboviţa pentru cercetarea mai multor furturi care au avut loc în Ploieşti şi Prahova la începutul lunii decembrie.

 

Surse din anchetă au declarat pentru Observatorul Prahovean că patru bărbaţi au furat dintr-un restaurant din Prahova, dar şi din mai multe locuinţe, bunuri în valoare de 15 000 de euro.

 

Este vorba de electrocasnice, produse alimentare şi băuturi alcoolice.

 

Totodată, o altă ţintă preferată de hoţi au fost şi banii din spălătoriile auto de tip self service.

 

La comiterea faptelor, cei patru bărbaţi au folosit o maşină cu numere de înmatriculare false, faptă ce va fi cercetată separat de furturile comise.

 

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Biroul de Combatere a Furturilor din Locuinţe au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Târgovişte şi în două comune din judeţul Dâmboviţa, la persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale şi de mai multe infracţiuni la regimul rutier. 3 persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri.

 

În fapt, în perioada 1 decembrie 2022-16 decembrie 2022, trei bărbaţi, de 36, 37 şi respectiv 43 de ani, ar fi sutras din incinta unei societăţi comerciale bunuri şi produse de 15.000 de euro, iar din incinta altor trei unităţi ar fi sustras în total 8.200 de lei.

 

Totodată, cei trei bărbaţi sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

Activităţile beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti.”

 

UPDATE – În urma probatoriului administrat faţă de trei tineri cu vârstele de 15, 16 şi 18 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

 

 

 

Sursa: www.observatorulph.ro