La trei săptămâni de la alegerea sa în funcţia de viceprimar al Ploieştiului, Anca Popa (USR) spune adevărul despre situaţia tensionată din Primărie. Mai mult, Popa il acuză pe primarul Volosevici că tărăgănează rezolvarea crizei apei calde şi că refuză să accepte că lucrurile pot fi rezolvate.


“ADEVĂRURI CARE TREBUIE ŞTIUTE 

De trei săptămâni de când sunt viceprimar al Ploieştiului aud zilnic cuvintele „puşcărie” şi „penal”. Aşa ştie domnul primar sa "lucreze în echipa". Ţipă şi ameninţă  pe toată lumea care munceşte şi are iniţiativă. Se trăieşte într-un continuu stres, care este dat nu de muncă (pentru că am găsit  oameni  care chiar muncesc şi  echipe dornice  să rezolve problemele ploieştenilor), ci de atitudinea ostilă, nepoliticoasă a unui primar care tensionează în permanenţă relaţiile dintre oameni.

Nu poţi sa fii primar  şi să aştepţi respect când tu te adresezi oamenilor cu "sunteti obraznica", "deveniti penala" , "aveti tupeu" , "este penibil".

Mi-a reproşat de multe ori că Primăria nu este şcoala în care predau. Perfect de acord! În nicio şcoală, nici profesorii , nici elevii nu vorbesc aşa. Dacă un dascăl ar vorbi aşa ar fi imediat dat afară din învăţământ. Pe dl. primar nu avem cum să-l dăm afară din primărie sau...

Cred că ploieştenii trebuie să ştie (ca în povestea "Împăratul e gol") că primarul e PRINCIPALA PROBLEMA din primărie.

Concret. Suntem contra cronometru să pornim distribuţia de apă caldă şi să înceapă activitatea la noua societate Termo Ploieşti.

Din cauza unei emisiuni în care nu a fost lăudat, primarul s-a supărat şi ne-a lăsat, pe mine şi pe d-l viceprimar Dan Nicodim, să rezolvăm documentele necesare pentru a depune în timp util actele la Consiliul Concurenţei. Zis şi făcut. Fără prezenţa atât de colerică a primarului ştiam că vom reuşi să ne încadram în timp.

S-a creat o echipă formată din noi, cei doi viceprimari, consilieri locali, membrii AGA şi CA şi echipa managerială a noii societăţi. Am lucrat până la ora 24.00 cu o echipă dornică să găsescă soluţii şi mai ales să urgenteze rezolvarea crizei apei calde. La ora 24.00 (joi spre vineri) toate actele erau pregătite pentru a fi depuse a doua zi de dimineaţă.

Nu am să intru în detalii tehnice. Am să vă spun doar că a doua zi, când am solicitat dlui primar să semneze adresa de înaintare să putem trimite documentele (munca unei întregi echipe), a REFUZAT!!!!!

De ce? Pentru că NU A VRUT! Pentru că probabil a simţit că îşi pierde autoritatea dictatorială dacă acceptă că o echipă a muncit bine fără ameninţările şi ţipetele dumnealui.

Aşa că actele NU au mai fost depuse la Consiliul Concurenţei vineri, iar o altă echipă (doar de dânsul  ştiută şi aleasă) a fost pusă să facă fix aceleaşi lucruri / documente care erau deja făcute.

Nu pot să estimez cu câte  zile se va întârzia repornirea apei calde din această cauză. Poate doar 1-2 zile. Poate mai multe. Ceea ce ştiu sigur e că singurul care este responsabil de acest lucru este doar domnul primar.

Sunt un om de echipă, un om care încearcă să armonizeze lucrurile, dar fiecare dintre noi are limite. Comportamentul domnului primar ar trebui să fie un model demn de urmat, dar din nefericire este omul  care deţine doar arta conflictului permanent.

Am să închei amintind ceea ce a spus Albert Einstein: "Liderul este acea persoană care reuşeşte să scoată simplitate din dezordine, armonie din dezbinare şi oportunitate din dificultate”. Din nefericire, primarul  nu are aceste calităţi de lider. El  aruncă simplitatea în dezordine, dezbină orice armonie şi creează dificultăţi acolo unde lucrurile sunt deja rezolvate . „


Este pentru prima oară când un membru al Executivului iese public şi fără nicio teamă spune adevărul despre ceea ce se întâmplă în Primăria Ploieşti. Este pentru prima oară când Andrei Volosevici este scos la tablă şi nu va obţine notă de trecere pentru simplul fapt că nu şi-a făcut temele şi nici nu mai ţine să arunce vina pe ....forţe oculte!  

Suntem curioşi cum va justifica Andrei Volosevici noua amânare a reluării furnizării apei calde şi cât vor mai suporta ploieştenii să fie bătaia de joc al unui primar imatur care nu a înţeles că administrarea Primăriei nu este un joc pe calculator şi că poartă responsabilitatea asigurării unei vieţi decente pentru toţi ploieştenii.