Liberalii s-au separat de colegii social democraţi la proiectul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al Ploieştiului, baschetbalistului Cătălin Burlacu, căpitan al echipei Asesoft. Cei şase consilieri liberali prezenţi dar şi George Pană (PC) s-au abţinut de la vot la acest proiect.

Situaţia nu are precedent, fiind primul proiect de hotărâre de la alegerile locale din 2012, când consilierii liberali votează altfel decât colegii din USL.

Paradoxul l-a constituit faptul că, proiectul a trecut totuşi cu voturile PDL-PSD-PPDD.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a mai discutat şi acordarea titlului pentru alţi trei oameni de sport cu multiple rezultate, precum gimnasta Celestina Popa, maestră emerită a sportului, înotătoarea Tamara Costache, multiplă campioană naţională şi internaţională şi lectorul universitar Mirela Dulgheru, recordmenă mondial la atletism. În aceste cazuri, liberalii au votat pentru recompensarea acestor sportive cu titlul amintit.

Surse liberale au precizat că votul de abţinere în cazul „Burlacu“ este motivat de lipsa de anvergură şi de vechime în activitatea sportivă pentru a merita acest titlu onorific, comparativ cu sportivii cu vechime şi cu performanţe internaţionale, precum cei amintiţi mai sus.