Parcul Andrei Mureşanu din Ploieşti cunoscut şi drept Parcul de la Cina a fost ţinta mai multor proteste în ultimii ani.

În urmă cu trei ani, municipalitatea se asocia cu firma Lider Sport, societatea dorind să construiască un complex modern de minifotbal. Zona aleasă a fost Parcul Andrei Mureşanu tocmai pentru a dezvolta şi Cartierul Cina. Terenul în suprafaţă de 5219 mp era concesionat pe o perioada de 49 ani. Locuitorii au protestat atunci în diverse moduri, dorind ca parcul să nu fie desfiinţat.

Doar că, firma Lider Sport nu a reuşit să obţină fondurile europene cu ajutorul cărora doreau să construiască baza de minifotbal, iar investiţia a fost anulată.

Prin neobţinerea autorizaţiilor de construcţie, contractul dintre municipalitate şi societatea comercială a fost reziliat, iar consilierii locali trebuiau să readucă parcul în patrimoniul Primăriei Ploieşti

Doar că, grupul PNL s-a opus discutării acestui proiect, căutând motive aberante pentru amânarea deciziei.

Şi asta, fără ţine cont că în lipsa unei astfel de hotărâri, municipalitatea nu putea face curăţenie în zonă.

Poate că aleşii PNL ar fi trebuit să meargă în Cartierul Cina pentru a-i întreba pe locuitori dacă doresc ca parcul să redevină al lor.

Nu de alta, dar Primăria este asaltată de plângerile ploieştenilor din zonă care se plâng de mizeria din zonă.