Inconsecvenţa primarului Andrei Volosevici devine proverbială! Deşi a anunţat într-o conferinţă de presă că va renunţa la confidenţialitatea raportului privind viitorul Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, consilierii locali s-au trezit că proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare convocată pentru marţi 19 iulie, are o anexă...confidenţială! 

Şi uite aşa este din nou scandal între aleşii locali şi primarul (am fi vrut să spunem liberal, dar nici PNL nu îl mai doreşte) Volosevici

„Voi propune să se ia act de studiul respectiv, pe care îl consider ca fiind de preevaluare, ca acesta să fie declarat public, supus dezbaterii publice şi voi solicita înfiinţarea unei comisii pentru realizarea acestor dezbateri şi întocmirea unui raport care să fie înaintat Consiliului Local. De asemenea, să ne explice cum rezolvă dilema menţiunii din scrisoarea angajament a executantului privind faptul că studiul livrat nu este studiu de prefezabilitate. Am serioase suspiciuni privind respectarea Legii Achiziţiilor Publice pentru întocmirea acestui studiu în condiţiile în care domnul primar se încăpăţânează să îl considere ca fiind de prefezabilitate.  Remarc că nici în cel de-al 14-lea ceas, primarul Volosevici nu a înţeles ce înseamnă conducerea participativă şi transparentă a unui oraş. Evident că o dezbatere a proiectului în condiţii de „clandestinitate” nu poate fi admisă atâta timp cât priveşte cheltuirea banilor publici aparţinând ploieştenilor. Dacă domnul primar îşi găseşte adepţi în cadrul Consiliului Local să discute pe muteşte un proiect înseamnă că şi-a găsit vocaţia de lider. În ceea ce mă priveşte prefer să mă supun legii şi nu cheremului unei persoane aflate vremelnic pe un scaun de primar. Concluzia este că săracul nu a înţeles nimic”, a declarat consilierul local George Botez.

Nici liberalul Gheorghe Sîrbu, până mai ieri un fan declarat al lui Andrei Volosevici, nu este de acord cu primarul Ploieştiului: „Am avut o discuţie cu domnul primar şi am crezut că se vor lămuri lucrurile. Eu nu am primit încă convocarea, însă nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu se poate aşa ceva. Hotărârea Consiliului Local Ploieşti nu poate avea caracter de confidenţialitate. Primarul Ploieştiului are dreptul să promoveze proiecte de hotărâri, dar în Consiliul Local Ploieşti se aprobă dacă intră sau nu pe ordinea de zi. Şedinţele Consiliului Local Ploieşti sunt publice şi la acestea participa toată lumea. Nu se poate să împrumutăm Ploieştiul cu 200 de milioane de euro şi proiectul să aibă caracter confidenţial”.

Suntem curioşi cum va explica primarul Andrei Volosevici confidenţialitatea modului în care se cheltuiesc banii publici şi cum îi va convinge pe aleşii locali să voteze un astfel de proiect controversat.