O postare devenit virală pe reţeaua de socializare Facebook vorbeşte despre noi probleme la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Un părinte a semnalat faptul că nu i-a fost tratat copilul la Secţia Oftalmologie,  deşi avea un corp străin în ochi.

"RUŞINE să îţi fie, oftalmolog Mihaela Pienaru, UPU Ploieşti! Lasă-te de meserie, tanti, dacă nu eşti capabilă să îţi faci datoria cu responsabilitate! Nenoroceşti copii şi adulţi cu indolenţa, autosuficienta şi superficialitatea din timpul consultaţiilor. Aşa cum puteai sa îmi nenorocesti copilul când ne-am prezentat in urgenţe cu un corp străin sărit in ochi (e drept, mic, cat un varf de creion, dar vizibil), înfipt in cornee, şi tu ai zis ca nu vezi nimic!! Copil cu vedere înceţoşată, dureri şi usturimi, inflamaţie la locul cu pricina! Am insistat ca părinte, a insistat si copilul să te uiti mai mult, sub pleoapa, pentru ca acolo era problema, uşor vizibila chiar şi din avion! Ai zis ca nu e nevoie, că poate o fi ieşit singur corpul străin, că nu se vede nimic, că ştii tu mai bine, cu o atitudine zeflemistă, arogantă şi expeditivă. Ne-ai trimis acasa cu o reţetă chioară, cu nişte picaturi de ochi banale. E adevarat, poate aşteptai ceva, dar şpagă nu ţi-am dat! Ştii ce se putea întâmpla fără acţiune in cazul asta?? Poate iţi sună cunoscut din facultate: putea face o infecţie, care, netratată, poate duce până la pierderea vederii!!

Am ajuns acasă şi am sperat că poate ai avut dreptate, corpul să fi ieşit singur. Dar era tot la locul lui, sub pleoapă! Am făcut o poză atunci, cam neclară, ce e drept, dar chiar şi aşa corpul străin se poate observa că era acolo! Am făcut poză şi după hârtia chioara dată de tine, în care singura menţiune e cea legata de picăturile de ochi. Apoi am plecat spre Bucureşti, Urgenţe oftalmologice, unde copilului i s-a extras repede şi uşor corpul străin pe care tu n-ai fost capabilă să îl vezi! Şi am făcut poză şi după scrisoarea medicală a celor de la Bucureşti, să vin eventual si să "îţi scot ochii" cu ea. Vina mea că m-am grăbit spre Urgente Ploiesti şi n-am verificat recenziile care nu îţi fac cinste, plangeri mai sunt, pentru că se pare ca nu eşti la prima abatere! Aviz amatorilor de senzaţii tari şi atitudini neprofesioniste la UPU Ploieşti! Fugiti si evitati!",
a scris părintele pe Facebook. 

Dr. Bogdan Nica: Voi cere o anchetă internă şi voi sesiza Colegiul Medicilor

Medicul Bogdan Nica, managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a declarat în exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean că a solicitat o anchetă internă în legătură cu acest caz şi că va sesiza Colegiul Medicilor. Bogdan Nica este nemulţumit de faptul că pacienţii şi aparţinătorii nemulţumiţi îşi dezvăluie problemele pe reţelele de socializare, însă niciodată nu sesizează conducerea Spitalului pentru a putea fi luate măsurile necesare. El îi îndeamnă pe părinţi să depună şi o sesizare scrisă la Registratura Spitalului şi speră să obţină un răspuns cât mai rapid de la Colegiul Medicilor Prahova, pentru că, în general, această instituţie răspunde foarte greoi la sesizări.