Echipaje mixte de poliţişti şi comisari de la Protecţia Consumatorilor au făcut  verificări, sâmbătă, în Oborul ploieştean.

La razia de sâmbătă au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţiei Municipiului Ploieşti, scopul verificărilor fiind pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniului comerţului.

Potrivit IJP Prahova, la acţiune au luat parte şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Poliţiştii au verificat 83 de agenţi economici şi au controlat 43 de autoturisme.

Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 221.550 lei.

Totodată, au confiscat bunuri (produse nealimentare, de igienă personală, articole de uz casnic, articole vestimentare, articole de încălţăminte, băuturi răcoritoare, bere, băuturi spirtoase, miez nucă, ţigarete, pâine, pulpe pui, mezeluri, legume ) în valoare de 14.710 lei si au retras de la comercializare bunuri în valoare
1.832 lei;

Spre exemplu, în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru din Ploieşti al unei societăţi comerciale din Ilfov s-a constatat că agentul economic oferea spre comercializare 55 doze bere, 47 sticle băuturi răcoritoare, 22 sticle apă plată/ minerală, 1,75 litri băutură spirtoasă, 3 saci cărbune grătar, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.

Totodată, a fost identificată suma de 501 lei, nefiscalizată, provenită din încasările zilnice.
Reprezentantul D.S.V.S.A Ploieşti a dispus retagerea de la comercializare a cantităţii de 24 kg preparate culinare şi 33 kg materie primă şi ca măsură complementară suspendarea activităţii punctului de lucru până la îndeplinirea condiţiilor sanitar veterinare.

Pentru abaterile constatate agentul economic a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă de 10.000 lei şi confiscarea bunurilor menţionate şi a sumei de bani, iar de către reprezentantul D.S.V.S.A Prahova cu amendă în cuantum de 2000 lei.

La punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Ploieşti s-a constatat că a oferit spre vânzare 81 bucăţi pâine, 160 ţigarete şi nu a fiscalizat suma de 194 lei provenită din încasările zilnice.
Totodată s-a constatat că agentul economic a difuzat către public opere muzicale fără a deţine licenţe neexclusive emise de autorităţile competente.
Pentru abaterile constatate agentul economic a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă de 21.500 lei şi s-a dispus confiscarea bunurilor menţionate şi a sumei de bani.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat, de 44 ani, din Ploieşti, care comercializa diverse bunuri culturale mobile fără a deţine acte de provenienţă şi fără autorizaţe de comercializare.

Bunurile au fost ridicate în scopul continuării verificărilor pentru a stabili dacă provind din comiterea unor fapte penale.